Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α μαζί με το Indymedia.........


Έβγαλε όμως την κουκούλα και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α που έσπευσε να στηρίξει τους πρυτάνεις ...


Quote
Για ωμή παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών και πολιτική δίωξη κατά των πρυτανικών αρχών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κάνει λόγο η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζοντας την ποινική δίωξη σε βάρος του πρύτανη και των αντιπρυτάνεων του ΕΜΠ .

Αφού σημειώνει ότι η δίωξη ξεκίνησε μετά από ερωτήσεις των βουλευτών του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου και Ηλία Πολατίδη, η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει πολιτική δίωξη εναντίον των πρυτανικών αρχών για την εμμονή τους να υπερασπίζονται το πανεπιστημιακό άσυλο και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

«Η ενόχληση από τη διάδοση ιδεών και απόψεων, που δεν συνάδουν με τις κατεστημένες αντιλήψεις», επισημαίνεται, «δεν μπορούν να αποτελούν το πρόσχημα για την υλοποίηση προληπτικής λογοκρισίας και καταστολής, προσαρμοσμένης μας υποδείξεις και την κυρίαρχη ιδεολογία ακραίων πολιτικών κομμάτων».

Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να πάρουν σαφή θέση για την «απαράδεκτη -όπως αναφέρει- ενέργεια που συντελείται σε βάρος των ακαδημαϊκών ελευθεριών στη χώρα μας».
UnQuote

Σημείωση Αντίλογου:

Τους ΣΥ.ΡΙΖ.έους δεν τους ενδιαφέρει η νομιμότητα ούτε η δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η χώρα μας.
Το μόνο που τους νοιάζει είναι η εκλογική τους πελατεία.


Ας "τσοντάρουν" λοιπόν και αυτοί τους πρυτάνεις να νοικιάσουν μία οπτική ίνα για τους κολλητούς τους.
Ο Έλληνας φορολογούμενος ΓΙΑΤΙ να πληρώσει;;;


To indymedia δεν πρόκειται να κλείσει!!!


Προκλητικός και αμετανόητος ο αναρχικός πρύτανης !!!
Δήλωσε ότι :
Quote

«To indymedia δεν πρόκειται να κλείσει ακόμα κι αν καταδικαστώ», ξεκαθάρισε μιλώνετας στο ρ/σ Θέμα 989, ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Κ. Μουτζούρης, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του και των αντιπρυτάνεων Γ. Πολύζου και Γερ. Σπαθή για παράβαση καθήκοντος.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου για τον τρόπο χρήσης τεχνολογικού εξοπλισμού στο Πολυτεχνείο και αφορά τη λειτουργία της ιστοσελίδας του αθηναϊκού indymedia μέσω των υποδομών του ΕΜΠ.

Σχετική ερώτηση είχε καταθέσει και ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκος Βελόπουλος, στρεφόμενος κατά του πρύτανη Κωνσταντίνου Μουτζούρη και των αντιπρυτάνεων Γεράσιμου Σπαθή και Γιάννη Πολύζου.

Στην ομιλία του για την επέτειο του Πολυτεχνείου ο πρύτανης του ΕΜΠ υπογράμμισε μεταξύ άλλων, πως «η πρυτανεία υπερασπίζεται με πίστη την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και τον θεσμό του πανεπιστημιακού ασύλου και θα αντιταχθεί στις προσπάθειες που εμφανίσθηκαν απροόπτως στις μέρες μας για την επιβολή λογοκρισίας στα μηνύματα που εκπέμπονται απο το χώρο του Ιδρύματος» και παράλληλα έκανε λόγο κάνει για «πολιτική δίωξη».

«Θα αντισταθούμε σε κάθε προσπάθεια εισαγγελέων και διωκτικών αρχών να βάλουν φρένο στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Αν διαπιστώσουν κάποιο ποινικό αδίκημα μέσα στο ίδρυμα, τότε ας ασκήσουν διώξεις. Εμείς δεν κάνουμε λογοκρισία σε κανέναν», τόνισε από την πλευρά του μιλώντας στο «Εθνος» ο αντιπρύτανης του ΕΜΠ Γεράσιμος Σπαθής.

«Η δημοκρατία οφείλει να δίνει λόγο σε όλες τις απόψεις και αν ένα Ιδρυμα όπως το Πολυτεχνείο δεν δώσει σε όλους τον λόγο, τότε ποιος θα το κάνει;» δήλωσε ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ Ν. Μαρκάτος.

UnQuote
Πηγή : Ναυτεμπορική

Σημείωση Αντίλογου :

Έβγαλαν τις κουκούλες οι πρυτάνεις.
Όλοι οι Έλληνες ξέρουν πλέον ποιοι κρύβονται πίσω από τις οργανωμένες δυνάμεις που καταλύουν κάθε έννοια νομιμότητας.

Ελπίζω να μήν ακούσουμε ξανά για "έλλειψη" κονδυλίων για την παιδεία .
Με ποια λογική  ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει το ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ bandwith μέσω οπτικών ινών και τα μηχανήματα για να έχουν "λόγο" οι αναρχικοί;;;

Με ποια λογική οι πρυτάνεις ξοδεύουν το υστέρημα του Ελληνικού λαού σε αδιαφανείς σκοπούς.

Ας πληρώσουν από την τσέπη τους οι πρυτάνεις μία οπτική για να λειτουργήσουν ότι server θέλουν πάνω της, εκτός όμως των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (που ο Ελληνικός λαός νομίζει ότι πληρώνει για να σπουδάσουν τα παιδιά του) σε χώρο που θα νοικιάσουν .

Απειλούν δε και άλλοι πρυτάνεις ότι θα παραιτηθούν !!!!!!
Ε΄ Ας ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ,
Καλό στην χώρα θα κάνουν.