Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Ποιους Ψηφίζουμε...



Το blog και ο γράφων δεν θα υποδείξει κόμματα ή ονόματα για "ψήφο" η για "μαύρισμα" αφού θεωρεί τους επισκέπτες του ευφυείς και ικανούς να επιλέξουν αυτούς που τους ταιριάζουν καλύτερα χωρίς πατρονάρισμα.


Το σχόλιο αυτό , μπορεί να εκληφθεί σαν μία υπενθύμιση- προτροπή και αφορά όλα τα κόμματα.

Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι στα ψηφοδέλτια  όλων των κόμματων (εντός και εκτός βουλής) υπάρχουν  άνθρωποι , ικανοί , σοβαροί , εργατικοί ,  τίμιοι , με αξιοπρέπεια , ταπεινότητα , πολλοί μάλιστα κατέχοντες πολύ περισσότερα θετικά χαρακτηριστικά από αυτά που αναφέρω .

Σε όλα τα κόμματα επίσης υπάρχουν λαμόγια εγωπαθείς , φελοί , γελοίοι , γλύφτες  , ανίκανοι , φιλοχρήματοι κλπ κλπ.

Ο Antilogos ποτέ δεν θα λαϊκίσει θεωρώντας τους πολίτες άμοιρους των ευθυνών τους.

Πέραν της ευθύνης (και της ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ να πάνε να ψηφίσουν ΚΟΜΜΑ και όχι άκυρο , λευκό κλπ) να επιλέξουν τον πολιτικό φορέα  που θα εφαρμόσει  την πολιτική που τους εκφράζει , έχουν ένα  ακόμα (εξίσου σπουδαίο)  καθήκον , να επιλέξουν τα ΠΡΟΣΩΠΑ από το συγκεκριμένο κόμμα.

Ο Σταυρός προτίμησης είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο , ο ψηφοφόρος διορθώνει με αυτόν τα λάθη των κομμάτων που έγιναν στην κατάρτισή των ψηφοδελτίων και απ' ότι ξέρουμε όλοι έγιναν αρκετά σε όλα τα κόμματα...

Ψηφίζουμε λοιπόν ανθρώπους που κατά την προεκλογική περίοδο ( αλλά και γενικά στην  ζωή τους ) ήταν σεμνοί , δεν ξόδεψαν προκλητικά ποσά για την προβολή τους , που δεν ρύπαναν τις πόλεις με ανεξέλεγκτη αφισοκόλληση , που οι "παλιοί" τους "σνόμπαραν" (αυτό ισχύει κυρίως για νέους υποψήφιους)  .

Ψηφίζουμε ανθρώπους που στις αντιπαραθέσεις των τηλεμαχιών (αλλά και των  ραδιομαχιών) δεν προσέβαλλαν , έβριζαν , υποτιμούσαν , λοιδορούσαν τους συνομιλητές των άλλων κομμάτων , ομιλητές που άρθρωναν ένα συγκροτημένο λόγο , χωρίς κραυγές και τσιρίδες.

Ψηφίζουμε ανθρώπους που ακόμα και αν έχουν αδικηθεί από το κόμμα στο παρελθόν  , στήριξαν την παράταξη .

Μαυρίζουμε τους γιους , κόρες , ανηψιούς , συγκενείς, "κολλητούς" , των παλαιών βουλευτών αφού πλέον κοντεύει να γίνει κληρονομική η θέση του βουλευτή .
Εξαιρούνται μόνο όσοι από τους παραπάνω μας έχουν δημιουργήσει θετική άποψη , άποψη που θα μπορούσαμε να έχουμε σχηματίσει γιαυτούς ακόμα και αν δεν είχαν της παραπάνω σχέσεις αλλά ήταν παντελώς άγνωστοι.

Μαυρίζουμε τους "αστέρες" και  "λαμπερά" ονόματα , της show biz που εκμεταλλευόμενοι  την όποια αναγνωρισιμότητα απέκτησαν παίζοντας κάποιους ρόλους ή τραγουδώντας ένα σουξέ  , απαιτούν να την εξαργυρώσουν με μία έδρα στην βουλή.

Μαυρίζουμε τους υποψήφιους βουλευτές που μας θυμούνται κάθε φορά στην προεκλογική περίοδο και μας έχουν "γραμμένους" όλο το μεσοδιάστημα.

Μαυρίζουμε τους πατριδοκάπηλους αλλά και τους αυτοπροσδιοριζόμενους ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ (για να μην πώ κάτι άλλο....)  .

Επίσης μαυρίζουμε όσους υποτιμούν την προσωπικότητά μας στέλνωντάς μας σταυρωμένα ψηφοδέλτια .

Μαυρίζουμε όλους όσους θεώρησαν ότι όταν τους εξέλεξε ο λαός στην προηγούμενη βουλή , έπρεπε να μεταβούν τα καλοκαίρια στην Μύκονο για "να γεμίσουν τις μπαταρίες τους" και τα περιοδικά Life Style με φωτογραφίες τους...

Κυρίως μαυρίζουμε όσους εξέθεσαν την (όποια) παράταξη και ας τους συμπεριέλαβαν στα ψηφοδέλτια, είπαμε τα λάθη διορθώνονται...........

Δύσκολη η επιλογή;;;


Δεν νομίζω .

Αν οι ψηφοφόροι φερθούμε ΥΠΕΥΘΥΝΑ η επόμενη βουλή θα είναι πράγματι μία ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ βουλή.

Έχει δίκιο ο κ. Παπανδρέου...


Έχει δίκιο ο κ. Παπανδρέου που μιλάει για τα διαπλεκόμενα .
Τα ΜΜΕ και κυρίως ένα συγκεκριμένο συγκρότημα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να μην κερδίσει ο Γιώργος την Πρωθυπουργία !!!!
Αδυνατώ να δώσω άλλη εξήγηση σε αυτό το πρωτοσέλιδο !!!


Σε όλους είναι γνωστή πλέον τι καταστροφή φέρνει σε κάποιον τόπο το τσουνάμι.......
Εύχομαι να μην είναι προφητικό πρωτοσέλιδο............