Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Είναι η Αυτοδυναμία Επιθυμητή ;;;


Δεν είναι ούτε ένα , ούτε δύο ...... εικοσιτρία  κόμματα (ζωή νάχουν...) θα ζητήσουν την ψήφο μας στις εκλογές της 04/10/2009.





Κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (Ν.Δ.)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Κ.Κ.Ε.)
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.)
ΛΑΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ 
ΦΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
ΧΑΡΙΖΩ ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΧΑΡΙΖΩ ΧΡΕΗ, ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑ.Ε.Κ.Ε.
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ-ΛΕΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ-ΛΕΝΙΣΤΙΚΟ)
ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. - ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
Ο.Α.Κ.Κ.Ε. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ
(Κ.Ο.Τ.Ε.Σ.) ΚΑΠΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ
ΠΑΛΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (Π.Α.Α.)











Από αυτά ,δύο μόνο κόμματα (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) θα πάρουν την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ψηφοφόρων σε ποσοστό που και αυτή την φορά θα είναι λίγο πάνω - λίγο κάτω από το 80%.


Αν υπολογίσουμε το ΚΚΕ με ποσοστό πέριξ του 7,5% , το ΣΥ.ΡΙΖ.Α με ποσοστό πέριξ του 4% , το ΛΑ.Ο.Σ με ποσοστό πέριξ του 4% μένει να δούμε τι ποσοστό θα λάβουν οι Οικολόγοι .


Τα παραπάνω (αυθαίρετα) ποσοστά των κομμάτων που υπερβαίνουν το όριο του 3%  προστιθέμενα μας δίνουν το 95,5% του εκλογικού σώματος και αυτά που δεν το περνούν το 4,5% .


Είναι δύσκολη λοιπόν η αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος;;;
Φυσικά και είναι.
Θα πρέπει το πρώτο κόμμα να πάρει ποσοστό που να υπερβαίνει το 40,77% για να φθάσει τους 151 βουλευτές.


Το ερώτημα είναι τι ποσοστό θα πάρουν οι Οικολόγοι.
Αν πάρουν έστω και μία ψήφο λιγότερη από το όριο του 3% τότε ΝΑΙ , το πρώτο κόμμα θα έχει αυτοδυναμία , αν όμως μπουν στην βουλή έστω και οριακά (πχ 3,02% τότε το ποσοστό αυτοδυναμίας του πρώτου κόμματος πηγαίνει στο 42%...


Συμπερασματικά .
Οι ψηφοφόροι που επιθυμούν αυτοδύναμες κυβερνήσεις πρέπει να κατευθυνθούν στα μεγάλα κόμματα , μειόνοντας τα ποσοστά των μικρών κομμάτων και κυρίως των κομμάτων που έχουν μηδενικές ελπίδες να περάσουν το όριο του 3%.
Αντιθέτως οι πολέμιοι της αυτοδυναμίας πρέπει να κάνουν τα αδύνατα δυνατά να περάσει το όριο του 3% οι Οικολόγοι (αφού σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι το μόνο κόμμα από τα μικρά που έχει ελπίδες) .
Η άτακτη ψήφος "διαμαρτυρίας"  που σπαταλιέται σε κόμματα του 0.03% και δεν επικεντρώνεται στοχευμένα , πολύ απλά πάει υπέρ του πρώτου κόμματος.


Το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα έχουν οι ψήφοι που πάνε από πρώην ψηφοφόρους της Ν.Δ η του ΠΑΣΟΚ στο ΛΑ.Ο.Σ , το  Κ.Κ.Ε   ή άλλα κόμματα που τα ποσοστό τους υπερβαίνει το 3%


Για τον διαμαρτυρόμενο πρώην ψηφοφόρο ενός μεγάλου κόμματος (που επαναλαμβάνω ΔΕΝ επιθυμεί αυτοδυναμία)είναι προτιμότερο να κατευθύνει την ψήφο του στους Οικολόγους παρά να δώσει 0,2% περισσότερο σε ένα κόμμα που ΘΑ ΜΠΕΙ στην βουλή.