Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Τηλεμαχία...

Επειδή τώρα συζητούν (καλύτερα αρμόζει το "διαπραγματεύονται" εδώ...) μεταξύ τους  για τον τρόπο και τους όρους της τηλεμαχίας των αρχηγών καλό θα ήταν να πάρουν υπ' όψιν τους και την γνώμη του κόσμου.
Δεν είναι δυνατόν να επαναληφθεί η "σούπα"  των προηγουμένων ετών.
Η τηλεμαχία δεν είναι Ελληνική εφεύρεση , την χρησιμοποιούν σε όλα τα δημοκρατικά κράτη και κατ' ομολογία επηρεάζει ένα πολύ μικρό ποσοστό των ψηφοφόρων .
Αυτό που είναι Ελληνική "πατέντα"  είναι ο τρόπος που διεξάγεται , ο κάθε αρχηγός λέει το "ποίημα" του (συνήθως αυτό που απαντά δεν έχει σχέση με την ερώτηση που του έθεσαν) το οποίο είναι επιμελώς προετοιμασμένο από το επιτελείο του ώστε να χωρά στον διαθέσιμο χρόνο και οι οθόνες της T.V έχουν επικεντρωθεί σε αυτόν χωρίς να εμφανίζεται άλλος στο πλάνο...
Ας δουν πως γίνονται οι τηλεμαχίες στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και ας εφαρμόσουν ένα τέτοιο μοντέλο (χωρίς τροποποιήσεις...) για να δούμε επιτέλους κάτι ενδιαφέρον αυτές τις Εκλογές.
Είναι απαράδεκτο το 2009 να "παζαρεύουν" τα κόμματα το πλαίσιο με τα κανάλια και τους δημοσιογράφους.
Μια και μιλάμε για δημοσιογράφους , ας αποδείξουν επιτέλους ότι έχουν προσωπικότητα αρνούμενοι να συμμετάσχουν σε "σούπα" τύπου 2007, ίσως έτσι ανακτήσουν λίγη από την χαμένη αξιοπιστία τους.