Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Λαϊκισμός…


Η χώρα που ζούμε έχει πολλά προβλήματα.
Ένα από τα σημαντικότερα είναι ο λαϊκισμός.
Παλιότερα λαΐκιζαν μόνο τα κόμματα που υποσχόταν τα πάντα στους ψηφοφόρους για να αποσπάσουν την ψήφο τους.
Τις τελευταίες όμως δεκαετίες που ζούμε , ο λαϊκισμός έχει περάσει σε όλο τον κοινωνικό ιστό.
Δεν θα ασχοληθούμε σήμερα λοιπόν με τον πολιτικό λαϊκισμό αλλά με τον λαϊκισμό της καθημερινότητάς μας.
Σημερινό παράδειγμα οι «διαμαρτυρίες» σε γνωστό δημοσιογραφικό (και άκρως λαϊκίζον blog)κάποιου επιβάτη του Μετρό που αν και δεν ακύρωσε το εισιτήριο του γιατί το «ξέχασε» μπαίνοντας ,όταν συνελήφθηκε και του καταλογίστηκε πρόστιμο θεωρήθηκε «αδικία» .
Τα λένε αυτά και δεν έχουν βγεί 1000 να τους κράξουν.
Ποιος επιδοτεί το εισιτήριο σας ???
ΌΛΟΙ οι λοιποί ΜΗ κάτοικοι Αθηνών …..
Ακόμα όμως και αυτό το επιδοτούμενο (και ιδιαίτερα χαμηλό σε σύγκριση με όλες σχεδόν τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες) εισιτήριο ΔΕΝ το πληρώνουν (μη ακυρώνοντας το ) αλλά με κουτοπονηριά φωνές προσπαθούν να βγούν και από πάνω!!!

Αυτοί που σχεδίασαν τον τρόπο εισόδου και εξόδου από το Ελληνικό Μετρό προφανώς δεν είχαν υπ’ όψιν τους την κουτοπονηριά το ΝεοΈλληνα επιβάτη.
Δεν φρόντισαν να βάλουν εισόδους με ρότορες που αν δεν "διαβάσουν" το εισιτήριο δεν σου επιτρέπει την πρόσβαση στον σταθμό , αλλά ούτε εξόδους που για να βγεις πρέπει να βάλεις το ΗΔΗ ακυρωμένο εισιτήριο σε σχισμή που σου επιτρέπει να κινηθεί ο ρότορας επιτρέποντας σου την έξοδο ενώ συγχρόνως στο το κρατά μέσα του.
Αυτό το τελευταίο θα έλυνε το πρόβλημα (που έχει καταντήσει μάστιγα) να αφήνουν σε διάφορα σημεία του σταθμού οι επιβάτες τα ακυρωμένα εισιτήρια τους ώστε να τα χρησιμοποιήσου άλλοι.
Τα συστήματα αυτόματης συλλογής εισιτηρίων χρησιμοποιούνται σε όλες τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες .
Ίσως και οι υπεύθυνοι των Ελληνικών μέσων πρέπει να σκεφτούν την πιθανή εγκατάστασή τους αντί να προσπαθούν με τους υπαλλήλους τους να μαζεύουν τα παρατημένα εισιτήρια…….