Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Τα……κατατρεγμένα Blogs…..

Θα διαβάζετε υποθέτω τις αντιδράσεις που έχει φέρει στην Blogοσφαιρα ο νόμος Δένδια.

Γιατί όμως και από ποιους γίνονται αυτές οι αντιδράσεις;;;

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι κραυγάζοντες περί «Χούντας» , «Κατάλυσης της Δημοκρατίας» Blogers έχουν όλοι δημοσιογραφικά Blogs.
Βασιζόμενοι στην σχετική ανωνυμία του Internet χρησιμοποίησαν το ΔΩΡΕΑΝ αυτό εργαλείο που προσφέρει η Google (και όχι μόνο αυτή βεβαίως….) με σκοπό να βγάλουν χρήμα…….
Αυτό όμως ξεφεύγει από την ιδέα της δημιουργίας των blogs.
Ποτέ δεν προοριζόταν για επαγγελματική χρήση.
Η λογική της δημιουργίας τους αφορούσε πάντα τον ερασιτέχνη που χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις web Authoring , HTML κλπ , θα μπορούσε να εκφραστεί , να μοιραστεί και γενικά να επικοινωνήσει χωρίς να ξοδευτεί.

Οι επαγγελματίες μπορούν να δημιουργήσουν Portals (Δεν είναι λίγοι αυτοί που το έχουν κάνει) όμως δεν το επιθυμούν γιατί η καταχώριση Domain θα φανέρωνε τουλάχιστον τον ιδιοκτήτη.

Εκμεταλλεύονται λοιπόν τα blogs………
Ορισμένοι μάλιστα προχώρησαν ακόμα πιο μακριά , εκτελώντας συμβόλαια συκοφάντησης , εκβιάζοντας και απειλώντας πολιτικούς , καλλιτέχνες , επιχειρηματίες και αντιπάλους δημοσιογράφους.

Πράγματι , η κατάσταση σε ορισμένα blogs έχει ξεφύγει, άρχισαν σιγά σιγά να κατατίθενται μηνύσεις και αγωγές από τους συκοφαντηθέντες.

Προσωπικά δεν βλέπω κάτι κακό σε αυτό.
Αν το blog αυτό άρχιζε να βρίζει και να εκβιάζει κάποιον γιατί θα διαμαρτυρόμουν αν με μήνυε;;;
Το ίδιο δεν θα έκανε αν τον ύβριζα από την ιστοσελίδα (web page στα …Ελληνικά) μου;;;
Το ίδιο δεν θα έκανε αν τον συκοφαντούσα στον κοινωνικό του περίγυρο διαδίδοντας φήμες;;;

Κανένα Blog δεν στερείται της ελευθερίας της έκφρασης , ο καθένας/-μια μπορεί να γράψει ότι θέλει αρκεί να αναλάβει τις ευθύνες των λόγων του.

Τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνονται δεν αφορούν τον περιορισμό του λόγου αλλά τον περιορισμό την ανώνυμης «κονόμας» που είχαν μάθει τόσο καιρό.