Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Εφημερίδες


Τελικά τι αγοράζουν οι Έλληνες ;


Εφημερίδες που περιέχουν και DVD η DVD περιτυλιγμένα σε εφημερίδες;

Δεν είναι Ελληνική εφεύρεση η "προσφορά" δώρων στους αναγνώστες τους από τις εφημερίδες και τα περιοδικά , αυτό που γίνεται όμως στην χώρα μας έχει ξεφύγει τελείως απ' ότι συμβαίνει στο εξωτερικό .
Ζώντας στην Ελλάδα αλλά κινούμενος συχνά πυκνά σε Ευρωπαϊκές και Αμερικανικές πόλεις παρατηρώ τις εφημερίδες και τις προσφορές τους και μπορώ με σιγουριά πια να πω , ότι εκτός του γεγονότος ότι έχουμε από τις ακριβότερες εφημερίδες παγκοσμίως , έχουμε και τις πιο "φορτωμένες" Κυριακάτικες .

Δεν υπάρχει (μεγάλη σε κυκλοφορία) εφημερίδα στην χώρα μας που να μην παρέχει κάτι σαν......"δώρο" στους αναγνώστες της .
Οι Κυριακάτικες έχουν φθάσει πλέον στο σημείο να πληρώνουν διαφημίσεις στην τηλεόραση από την αρχή της εβδομάδας αλλά να μην διαφημίζουν τα ένθετα έντυπα τους η τα άρθρα - σχόλια - συνεντεύξεις που θα έχουν , αλλά ΜΟΝΟ τον τίτλο του DVD που θα πουλήσουν την επερχόμενη Κυριακή (η τον τύπο του αυτοκινήτου που.........χαρίζουν).

Το μέλλον τους είναι προδιαγεγραμμένο.


Ο πανικός των ισχυρών συγκροτημάτων που διαμόρφωναν την κοινή γνώμη και έδιναν γραμμή σε κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις είναι εμφανής.
Η εφημερίδα τείνει να εξαφανιστεί με την μορφή που είχε τον περασμένο αιώνα.
Η κατρακύλα της κυκλοφορίας τους δεν σταματά με τις "χάνδρες και τα καθρεφτάκια" που μοιράζουν , απλώς αυξάνει ελαφρά τον χρόνο ζωής τους μέχρι να επέλθει το μοιραίο .
Η Οικολογική συνείδηση θεωρεί απαράδεκτη σπατάλη την κατανάλωση τόσων εκατομμυρίων τόνων χαρτιού (που η παραγωγή του απαιτεί την κοπή δέντρων) μόνο και μόνο για να πουλήσουν CD , DVD , η αυτοκίνητα οι εκδότες.
Οι νέες τεχνολογίες (πχ E-Books , Blogs,) μπαίνουν στην ζωή , ακόμα και του τεχνοφοβικού Έλληνα.
Οι νέοι , σχεδόν στην πλειοψηφία τους, δεν έχουν στην καθημερινότητά τους την αγορά εφημερίδας, αλλά έχουν το Internet.

Ο κόσμος αλλάζει, ας βοηθήσουμε όλοι μαζί να κλείσουν συντομότερα οι έντυπες εκδόσεις , διαβάζοντας τα νέα που θέλουμε στην οθόνη του υπολογιστή μας.


Υ.Γ: Όσοι έχουν(έχουμε....) την συνήθεια να διαβάζουν σε χαρτί τις εφημερίδες τους , τουλάχιστον ας προσπαθήσουν να αγοράζουν τις φθηνές εκδόσεις δίνοντας με αυτόν τον τρόπο το μήνυμά τους στους πλασιέ DVD...............