Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Έχει ξεφύγει ο συνδικαλισμός !!!





Διαβάζω την ανακοίνωση [url] http://gda.gr/content/ενωση-διαμαρτυρία-για-τον-διαγωνισμό-του-λογοτύπου-της-ολυμπιακής [/url] της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας και δεν μπορώ να πιστέψω μέχρι ποιο σημείο φτάνει το θράσος ενός συνδικαλιστικού σωματείου !!!


Ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούν να αποσύρει η Marfin την προκήρυξη του διαγωνισμού και συστήνει στα μέλη της, να απέχουν, από τον διαγωνισμό!!!

Για να λέμε όμως τα πράγματα με το όνομά τους , η ένωση έχει δίκιο στο θέμα του περιθωρίου που άφηνε η αρχική προκήρυξη (8 εργάσιμες ημέρες) .
Απέστειλε επιστολή στην Marfin και αυτή (κατά την γνώμη μου σωστά πράττοντας) έδωσε άλλες 15 ημέρες παράταση.

Εδώ που τα λέμε το να τροποποιήσεις/εκμοντερνίσεις ένα Έμβλημα Σύμβολο παγκοσμίως γνωστό που θα συνοδεύει την εταιρεία για τουλάχιστον άλλα είκοσι χρόνια (μέχρι την επόμενη τροποποίηση….) δεν πρέπει να γίνει εν βρασμό και πρόχειρα.

Το πρόβλημα στην ανακοίνωση της ένωσης είναι η κριτική σε μία ΙΔΙΩΤΙΚΗ εταιρεία ως προς τον τρόπο που επιλέχθηκε να διεξαχθεί ο διαγωνισμός , καθώς και στο ποσό που προσφέρει στους διαγωνιζόμενους.

Θα μπορούσε αν ήθελε η Marfin να κάνει απ΄ ευθείας ανάθεση σε κάποιους να το επανασχεδιάσουν και να πληρώσει το συμφωνηθέν ποσό .
Αντί αυτού επέλεξε τον διαγωνισμό με κάποιο ποσό.
Πού είναι το πρόβλημα????
Αν κάποια γραφιστική εταιρεία θεωρεί ότι είναι διαβλητός ο διαγωνισμός ή ότι η δουλειά της πρέπει να αμείβεται υψηλότερα πολύ απλά ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ.

Δεν βάζει τους συνδικαλιστές να μποϋκοτάρουν τον διαγωνισμό.

Για μένα βέβαια η Marfin έκανε ένα λάθος.
Περιόρισε τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό μόνο σε επαγγελματίες του χώρου , αν είχε προκηρύξει ανοικτό σε κάθε ενδιαφερόμενο διαγωνισμό ίσως θα την εξέπλητταν θετικά οι διάφοροι ερασιτέχνες λάτρεις της αεροπορίας με τις ιδέες που έχουν .

Δείτε μερικά ερασιτεχνικά (τυχαία) παραδείγματα..........





Ώρα 19.45 Τροποποιήθηκε το αρχικό post με την προσθήκη link της ένωσης που εκ παραδρομής δεν μπήκε κατά την αρχική δημοσίευση.