Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Ξεπούλησαν οι αντιπροσωπίες ακριβών αυτοκινήτων.

Ζούμε στην πιο παράξενη χώρα.
Όπου και αν βρεθείς , με όποιον και να συζητήσεις, ανεξαρτήτως θέματος , κάποια στιγμή η συζήτηση θα καταλήξει στην κρίση που «έχει επηρεάσει» τόσα εκατομμύρια κόσμο παγκοσμίως.

Αυτό βεβαίως σε ….θεωρητικό επίπεδο.
Στην πραγματικότητα ο μέσος Έλληνας έχει αλλάξει ελάχιστα την καθημερινότητά του.
Συνεχίζει να γεμίζει ασφυκτικά τις ταβέρνες και τα μπαράκια , πληρώνει τον πιο ακριβό καφέ στην Ευρώπη , τα πιο ακριβά αεροπορικά εισιτήρια εσωτερικού (καμία Low Cost αεροπορική εταιρεία δεν μπορεί να κάνει βάση στην χώρα μας αφού το Ελ. Βενιζέλος θεωρείται από τα ακριβότερα αεροδρόμια της Ευρώπης) , μόλις βρει τριήμερο αδειάζει τις πόλεις του για «να γεμίσει τις μπαταρίες του» .

Καθόλου δεν παραξένεψε τον γράφοντα το ξεπούλημα από όλες τις αντιπροσωπίες αυτοκινήτων που έχουν ακριβά αυτοκίνητα (Porsche , Mercedes , BMW , Range Rover , Maserati , Ferrari κλπ.) .
Θεωρήθηκε «ευκαιρία» η μείωση του τέλους ταξινόμησης και οι «υποφέροντες» από την «σκληρή λιτότητα» Έλληνες δεν θα την άφηναν ανεκμετάλλευτη.

Εδώ οφείλω μία διευκρίνιση , σαφώς και υπάρχει μεγάλος αριθμός πολιτών που δυσκολεύονται στην οικονομική καθημερινότητά τους , κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό , όμως , η πλειοψηφία των Ελλήνων ζεί μία άνετη ζωή και αρκετοί από εμάς μία προκλητική ζωή.

Μην ρωτήσει κανείς που βρέθηκε τόσο χρήμα , ΕΜΕΙΣ το δίνουμε σε αυτούς.
Η φοροδιαφυγή (Ιδιαίτερα η φοροκλοπή) δεν είναι πλέον σπόρ αλλά καθημερινή πρακτική.

ΟΛΟΙ έχουμε πληρώσει 2-3 ποτά στο μπαράκι χωρίς να μας κόψουν απόδειξη , φάγαμε στην ταβέρνα και στο τέλος μας είπε ο ταβερνιάρης 120 Ευρώ και τα πληρώσαμε (φυσικά ΧΩΡΙΣ απόδειξη) .

Ο λόγος??
Μα φυσικά στο κατάστημά μας και εμείς πουλήσαμε ρούχα , παπούτσια , καρέκλες , υπηρεσίες χωρίς να κόψουμε απόδειξη………..

Τα οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα (τα προβλήματα του κράτους εννοείται γιατί όπως είπαμε ο μέσος Έλληνας δεν είναι τόσο ζορισμένος) δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να λυθούν όσο ο ίδιος ο ΠΟΛΙΤΗΣ δεν πάρει απόφαση ότι δεν πάει άλλο.
Όσοι νόμοι και αν ψηφισθούν , όσο μεγάλες ποινές και αν θεσπισθούν , το εθνικό «χούι» του αφορολόγητου χρήματος δεν θα κοπεί .

Δεν είναι δημοφιλή αυτά που γράφω , τα posts μου δεν τα τσιγλάω με γυμνές μοντέλες , ελάχιστοι θα τα διαβάσουν αφού αυτό το blog αυτό έχει πολύ μικρή επισημότητα , όμως έπρεπε να τα γράψω …………..
Για μένα.