Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Πως απαξιόνονται τα Blogs............

Είναι για γέλια αυτά που γράφονται σε πολλά κομματικοποιημένα blogs. (Θα έλεγα πολιτικοποιημένα αλλά όσο πλησιάζουν οι Ευρωεκλογές τόσο κατεβάζουν το προσωπείο......)

Με υποτιμητικά σχόλια (και χυδαιότητα πολλές φορές) επιτίθενται σε κάποιο κόμμα η σε κάποιον πολιτικό είτε δίνοντας «παραπολιτικά» νέα είτε παραποιώντας φωτογραφίες

Φυσικά δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό.
Τα συγκεκριμένα blogs είναι τα λεγόμενα "δημοσιογραφικά" αφού τα συντηρούν επαγγελματίες δημοσιογράφοι η ομάδες δημοσιογράφων.

Προσπαθούν να πλαγιοποιήσουν τον μόνο (σχετικά) ελεύθερο ακόμα χώρο διακίνησης ειδήσεων – πληροφοριών – σκέψεων κλπ που ο καθένας μας μπορεί να χρησιμοποιήσει .

Το κακό σε αυτή την κατάσταση που τείνει να παγιωθεί , είναι ότι σε λίγο καιρό ακόμα και η αναφορά στην λέξη blog θα φέρνει στο νου μας ότι φέρνει και η λέξη εφημερίδα , δηλαδή στρατευμένα διαπλεκόμενα ΜΜΕ , απαξιώνοντας στην συνείδηση μας αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας των πολλών.


Μην νομισθεί ότι το κάνουν από «αγνή» πρόθεση να υποστηρίξουν τον πολιτικό φορέα που θεωρούν ότι τους εκφράζει , η μόνη τους έγνοια είναι να βγάλουν χρήματα από αυτή την υπόθεση .

Παρατηρήστε πόσα scriptάκια τρέχουν υπογείως καθώς και πόσες διαφημίσεις έχουν. Η καλύτερή τους βέβαια είναι όταν μισογράφουν ένα κείμενο στην πρώτη σελίδα τους και αφήνουν ………..μία πρόταση η λέξη που για να την διαβάσεις πρέπει να κάνεις click στην επικεφαλίδα ώστε να ανοίξει νέα σελίδα……

Κάθε Click όμως έχει αξία αφού οι διαφημιστές πληρώνουν με βάση τα clicks……..


Θα μπορούσε κάποιος να μου πεί : Και εσένα τι σε νοιάζει ??? Από την τσέπη σου βγαίνει το χρήμα???

ΟΧΙ αγαπητοί μου , δεν βγαίνει , αλλά τουλάχιστον ας μην κοροϊδεύουν ότι είναι πολυφωνικοί , αφανάτιστοι , υπεράνω χρημάτων και άλλα ευτράπελα που δηλώνουν προσπαθώντας να πείσουν τους ανυποψίαστους.